Menu
Auto service centrum

Scherpenzeel – Het nieuwe pand van Auto Service Centrum is al enkele weken volop in gebruik, terwijl in oktober alleen nog maar het silhouet van de nieuwe garage zichtbaar was. Op 22 december 2011 heeft hoofdaannemer ‘Centraalbouw’ de sleutels overhandigd aan eigenaar Meeuwis Vaarkamp. Een snelle rekensom maakt duidelijk dat het bouwproces slechts 12 werkweken in beslag heeft genomen.

Gernand van Dijk, projectleider bij Centraalbouw, had op voorhand niet verwacht dat het écht zo snel zou gaan: “ Toen ik eind september als projectleider bij Centraalbouw werd aangesteld lag de eerste uitdaging al op mijn bureau te wachten. Het waren de stukken en tekeningen van het nieuwe pand voor ‘Auto Service Centrum’ te Scherpenzeel, waar rood gemarkeerd de opleverdatum van 23 december 2011 op stond aangegeven. Er was al een strakke planning gemaakt, maar op dat moment lag er alleen nog maar een funderingsbalk. Een onhaalbare zaak zo dachten velen. En ik moet toegeven, dat was ook mijn eerste indruk. Maar een uitdaging vraagt om oplossingen en gedurende het bouwproces kregen we steeds meer vertrouwen. Alle betrokken partijen hebben zich volledig ingezet om deze planning te halen. Architectenbureau Delfgou uit Scherpenzeel nam de coördinerende taken uitstekend voor haar rekening. Met opdrachtgever Meeuwis Vaarkamp was zeer regelmatig en rechtstreeks contact, waardoor we snel konden schakelen. En heel belangrijk was ook de fijne samenwerking met onderaannemers. Dit heeft geresulteerd in een perfect bouwteam. Voor een project als dit is dat een absolute must! Dank aan allen die hun steentje hebben bijgedragen. Met gepaste trots kunnen we nu zeggen dat we met z’n allen deze klus toch maar mooi geklaard hebben.”

Niet alleen van buiten is het pand mooi geworden, ook de afbouw is tot in de puntjes verzorgd.

“ Ik wist dat ik bijna het onmogelijke vroeg aan Centraalbouw om onze nieuwe garage voor het eind van 2011 op te leveren”, reageerde Meeuwis Vaarkamp. “Maar we hadden geen keus, want we moesten het oude pand voor het nieuwe jaar verlaten. Al die tijd had ik er vertrouwen in dat het ging lukken. Er was goede communicatie en ik werd nauw betrokken bij bouwvergaderingen met onderaannemers en de totale planning. Het is een fantastische prestatie van Centraalbouw en onderaannemers dat ze de gehele bouw zo snel afgerond hebben. Niet alleen van buiten is het pand mooi geworden, ook de afbouw is tot in de puntjes verzorgd.”

Centraalbouw kon met dit aansprekende nieuwbouwproject langs de rondweg van Scherpenzeel het bouwbedrijf nog eens goed op de kaart zetten. “Onze werkzaamheden vinden momenteel nog veel buiten de regio plaats, dus is het belangrijk om ook dicht bij huis te laten zien dat we goed en snel kunnen bouwen. De garage van ASC is een uitstekend referentie project waar we al enorm veel positieve reacties op hebben mogen ontvangen. Wij wensen Auto Service Centrum nogmaals veel plezier en zakelijk succes in het nieuwe pand!